Harry Potter

Jag måste ju skriva en liten recension om filmen. Den var inte bättre än förra filmen, men helt klart sevärd. Jag vill inte avslöja för mycket, men jag tycker nog inte att regissören har lyckats skildra när folk dör speciellt bra, varken i denna filmen eller i förra. Dessutom kändes denna film lite långsam ibland, och samtidigt ganska hafsig, man följde inte upp händelserna speciellt bra, och när det väl hände något spännande så tog scenen slut alldeles för fort.

Som sagt, det var långt ifrån en dålig film, men jag har ganska höga krav när det gäller Harry Potter, och kan nog säga att det här var en av de svagare filmerna i serien. Nu är det bara att vänta på nästa film, så man får se upplösningen.

Solig dag

Jag är hemma efter en heldag i solen, med bad och allt. Sommar är fantastiskt!

Harry Potter

Ikväll är det dags! Yes!

MGMT - Electric feel

Idag lyssnar jag på det fantastiska bandet MGMT. Här är deras låt Electric feel: 
   

Englas mamma - lugna ner dig

Jag läste i Aftonbladet att mamman till Engla (flickan som mördade för något år sedan) anklagar en människa som umgås med Englas mördare att vara sjuk i huvudet. Nu tycker jag att Englas mamma får lugna ner sig lite. Hon har gått ut i pressen med det ena och det andra sedan Engla dog, och egentligen gjort det personlig karriärsvinning på sin dotters död. Detta är något helt sjukt fult gjort. Jag kan inte komma på många andra föräldrar till mördade personer som gjort sig en massmedial karriär på sitt barns bortgång. Att sen komma och  klaga på andra personer som umgås med sin dotters mördare, och kalla dem sjuka i huvudet, är ännu lägre. En människa har flera lager, man är inte bara mördare eller bonde eller svart eller smal eller snickare, man har flera skikt. Detta tror jag kvinnan som umgås med Englas mördare har förstått. Givetvis ska han sitta i fängelse, men hur ska han kunna rehabiliteras och få hjälp om ingen får umgås med honom? Då försvinner ju hela idén med rättssystemet. Nej, Englas mamma, nu får du allt lugna ner dig. Att anklaga människor till höger och vänster för att vara sjuka i huvudet bara för att de umgås med konstiga människor, det är inte rätt. Att sen gå ut med allt möjligt i pressen, speciellt sånt här, är ännu lägre. Skäms!

Tips!

Jag hittade en bra blogg som skriver om musik, med lite nyheter och låtar och sånt. Snygg layout, bra skrivet och lyssningsvärda band. Här finns den:

http://thelemurblog.com/

Ytterligare en bra låt

13 är Håkan Hellströms tolkning av Big Stars låt Thirteen. Det är inte någon ordagrann översättning, men mycket av känslan i originalet finns kvar i Håkans text. Låten var med på skivan Nåt gammalt, nåt nytt, nåt lånat nåt blått, där Håkan har samlat lite låtar och lagt till några nya. Stundtals en riktigt bra skiva, med några toppar. Den kanske bästa låten har ni här.
 

Tobias Fröberg

Efter lite halvintensivt surfande på Myspace fastnade jag hos Tobias Fröberg och hans låt God´s Highway. Den låter lite som Simon & Garfunkel, akustisk gitarr och stämsång. Fantastiskt fint helt enkelt. De andra låtarna på Tobias sida är också i bra, men inte i närheten av God´s Highway. Tur att den är så bra då, så man kan lyssna på den om och om igen...

http://www.myspace.com/tobiasfroberg

Electricity

Idag lyssnar jag på en gammal klassiker, Suede - Electricity. Det kan inte finnas många band som någonsin har varit så bra som Suede var, det är tråkigt att de inte finns längre och att Brett Andersons soloskivor inte är lika bra som de gamla Suede-skivorna. Men allt har väl sin tid. Nu ska jag ut och leta bra musik på Myspace en stund.
    

La Redoute

Har varit inne och surfat en sväng på La Redoute för att hitta lite fina sommarkläder. Det fanns mycket, men allt var inte riktigt i min prisklass just nu. Hittade dock det här snygga linnet för 149:-. Och så fick man ett vitt linne på köoet. Får nog bli en beställning :)


Fin dag

Det är en fin dag ute idag. Det ska firas med cykeltur nu på morognen, kanske till och med åker ner mot vattnet och tar ett dopp. Nu äter jag frukost och dricker te för att komma igång lite. Det är ju varmt nog ändå, men lite te skadar nog inte, brukar pigga upp mig lite.

Godnatt

Nu är filmen slut och jag tänkte för en gångs skull gå och lägga mig i någorlunda tid. Därför är det dags att göra slag i saken istället för att sitta uppe och slöa. Godnatt godnatt!

Harry

Annars ska jag nog gå och se denna filmen nu i dagarna. Hoppas den är lika bra som den förra var, det är nog den bästa filmen som Harry Potter haft att erbjuda.


Geraldine

Nu i dagarna har jag lyssnat mycket på denna låten. Geraldine av Glasvegas, måste vara en av de bästa låtarna som gjorts på länge. För övrigt har jag läst att Arctic Monkeys håller på med en ny skiva, mina förväntningar är höga!
   

Unbreakable

Unbreakable går på TV ikväll, TV4+ visar. Det är en film som är ärtt bra i mitt tycke, inte lika bra som Sjätte sinnet, om man nu får jämföra dessa filmer. Man gör ju ofta det då de släpptes ganska nära inpå varandra och Bruce Willis har huvudrollen i båda filmerna. Sjätte sinnet är en jättebra film, kanske bland de bästa jag sett, Unbreakable får nog nöja sig med betyget bra. Men det finns inte så mycket annat att älja på ikväll, så då får den duga.

Det är lite grått

Idag är det lite grått ute, det verkar småregna en del och jag är allmänt opeppad på att göra något överhuvudtaget. Så istället sitter jag här, surfar lite på youtube och myspace. Just nu lyssnar jag på det här:


Hemma igen

Nu är Emma hemma igen, efter en härlig helg! Ny dag, nya tag.

Blade Runner

Ikväll blir det kultfilmen Blade Runner som visas på min TV. Det verkar finnas hur många versioner som helst av den filmen, det har klippts om och klippts om och kommit mängder av Special Editions. Lite lustigt. Kanske för att tjäna mer pengar, men kanske också för att tillföra något ytterligare till filmen, vad vet jag. Den som visas ikväll antar jag är originalversionen.

I helgen blir det att resa bort en sväng och hälsa på några vänner. Därför kommer det inte bloggas på ett tag. Och nu blir det bikini och stranden, det är ju ganska fint väder idag. Trevlig helg!



Det blev en tröja

och lite annat från Ellos. Återstår bara att se om allting passar. Här kan ni se resten av varukorgen:



Hajen

Efter lite planlöst surfande på Myspace hittade jag den här fantastiska artisten. Hajen kallar hon sig. Det är väldigt fina låtar, hoppas på att kunna höra dem i radion om inte allt för länge. Gå in och lyssna här: http://www.myspace.com/hajensmyspace

Alldeles för sent

Idag har jag verkligen vaknat alldeles för sent, jag hade planerat att gå upp mycket tidigare. Väckarklockan och jag har inte gått ihop riktigt på sistone, men nu får vi nog ta och göra något drastisk åt det här. Nu får det bli duschen i alla fall!

Godnatt

Jag avslutar dagen med att lyssna på en av de bästa låtarna jag hört i år, Kings of Leon - Use Somebody. Här är den:


Kläder

Jag sitter och kollar lite på kläder, just nu på Ellos hemsida, och har hittat en snygg tröja som jag nog ska beställa. Det är inte något flashigt, men det är bra pris och en snygg tröja. Här är den:
    



Nytorkad

Efter att ha torkat upp och tagit på mig nya kläder så blir det nu fika. Te och macka, och kanske lite gifflar till efterrätt. Efterrätt till fika är en helt klart underskattad sak. Först äter man en macka eller en brödbulle som huvudfika, sen en kaka till efterrättsfika. Kanongott!

Det blev en promenad ändå...

Det var uppehåll ett tag, så jag tänkte att "det håller sig nog så här ett tag till" och gick ut. Tji fick jag, då det tjugo minuter senare började ösregna. Då jag dumt nog inte tänkt på paraply blev jag blöt in på hela kroppen, jacka tröja byxor trosor, you name it. Så nu blir det till att ta av sig allt och värma sig under filten...

Idag lyssnar jag på:

Markus Krunegård - Ibland gör man ibland gör man fel. Fantastisk låt!



Vad är grejen?

Vad är egentligen grejen med de där nya kaffekapslarna från Löfbergs Lila? Är det inte bara onödigt dyrt? Man ska alltså köpa en helt ny maskin, plus en massa kapsalr med kaffe som tar stor plats och verkar overkligt dyra. Så här ser det ut. Konstigt värre.


Regn

Det fullkomligt ösregnar ner idag, så min promenad är inställd på obestämd tid. Istället får man stanna inne och lyssna på musik, och varför inte den här låten: Arctic Monkeys - Mardy bum


Godnatt

Efter att ha tittat på Scrubs på sexan är det nu dags att gå och knyta sig. Godnatt!

Transformers

Nyss hemkommen efter att ha sett Transformers 2, riktigt bra film faktiskt. Snygga effekter, bra skådespelare och helt okej manus. Om jag skulle vara en recensent som sätter betyg så skulle det landa mellan en trea och en fyra. Hel klart sevärd!


Tips

Förresten, nu såg jag att grabbarna i Oh Jollity har en egen blogg, där de uppdaterar ganska ofta. Tydligen håller de på att spela in nya låtar just nu, ska bli kul att höra när de är klara. Här är bloggen: http://ohjollity.blogspot.com

Oh Jollity

Här är ett band som jag hittat på sistone när jag surfat runt på Myspace. De heter Oh Jollity, kommer från GBG och har gjort en helt fantastisk låt som heter The slow love. Här är den, med tillhörande video. Kolla upp de här killarna, de är riktigt bra!


Elliott Smith - Say yes

Jag tänkte stoppa in en låt här från filmen Good Will Hunting, en riktigt bra film, bland de bästa jag sett. Filmmusiken är också underbar, det mesta kommer från Elliott Smith, som dog för några år sedan. Här är en av de bästa låtarna från filmen, Say Yes. Lyssna och njut!


Spikmattan - en bluff?

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article5485676.ab


Det står på aftonbladet idag att någon professor inte tror på spikmattans funktion. Men jag tror nog att det fungerar för de som tror att mattan fungerar. Det brukar ju vara så, det finns ju de som har blivit hjälpta av sockerpiller för att de trott att de ätit någon andra slags tabletter med medicinsk funktion. Det är vad jag tror iaf.

En ny dag!

Det är en ny dag med nya saker att göra. Inte för att jag har så mycket saker att göra kanske, men att gå en promenad ska jag i alla fall göra. Annars sitter jag mycket nu och letar ny musik, på Spotify, Myspace och andra bloggar. Här är en bra låt jag hittat idag:


Godnatt

Nu går jag och knyter mig efter en lång dag, godnatt godnatt!

Minnesceremonin

Har nu suttit och tittat på minnesceremonin över MJ, och jag tyckte nog att det var ganska fint, även om det ibland verkade lite oorganiserat. Det är många som klagar på kommentatorerna på tv4.se, men jag tycker nog att de gjorde ett bra jobb. Fredrik Strage är bland de kunnigaste människorna i Sverige när det gäller musik, och jag tyckte nog inte att han uttalade sig speciellt smaklöst utan istället väldigt bra. Utan kommentatorerna hade det nog kunnat bli lite tråkigt, speciellt i början, och för de som inte har så stor koll på MJ:s liv skulle det bli lite konstigt utan Fredriks hjälp.

Nu tänkte jag byta ämne och istället tipsa om en låt med ett band som heter Killers istället. "Mr Brightside" heter låten, och den måste vara bland det bästa jag hört på senare år.


Just nu

Just nu sitter jag och tittar på filmen om The Jacksons som går på fyran, av två anledningar: 1. jag har inte så mycket annat för mig 2. den är väldigt bra.

Förresten

Jag märkte att man kunde göra en häftig sak här på bloggen och lägga in Youtube-klipp. Så här har ni ett av mina favoritklipp med Michael (ok, det kanske blir lite tjatigt nu, men jag ska lugna mig med MJ framöver, det finns mycket annan bra musik också).


Idag

Idag begravs Michael Jackson, både på TV och på riktigt. Jag tänkte följa med på TV:n, då det kostar lite för mycket att åka till Los Angeles. RIP Michael.



Välkommen till min nya blogg!

Hej!

Här tänkte jag skriva om allt möjligt roligt, och lite tråkigt också. Hoppas ni vill läsa!


/Emma

RSS 2.0